Lædersæder

AF LædersæderLæder kan være mange slags læder og det er en forvirring i branchen om hvad læder egentligt er, og hvordan det skal plejes, uanset om det er til en bil, lastbil, motorcykel m.m.

De mest almindelige spørgsmål, vi får vedrørende læder er:

Hvad kan jeg bruge til at rengøre læderet i bilen?
Hvordan rengøre jeg læderet korrekt?
Er det virkelig nødvendigt at bruge conditioner til læderet?
Hvorfor burde jeg coate læder?
Hvad kan jeg rengøre mit læderrat med?

Ofte ved kunden ikke, hvad læder de har i deres bil.

Der findes forskellige lædertyper:
Anilin (ubeskyttet læder) Mest naturligt læder, med en mere naturlig overflade, men det er ikke modstandsdygtig overfor snavs.
Semi-anilin (beskyttet og ubeskyttet læder) Er mere lyst og er bedre modstandsdygtig overfor visse typer af snavs. 
Pigmenteret læder (beskyttet læder) Er ofte brugt i biler, da det er mest holdbar, bedre at forme, mindre naturligt, men har en coated beskyttelse ofte en polymerbeskyttelse. Det er denne beskyttelse der fjerner det naturlige udseende af læderet, men det gør det også lettere at vedligeholde. 
Derfor er den mest almindelig type læder i et køretøj - pigmenteret læder.

Andre typer af 'læder' polstring i bilen er:
Vegan læder, som egentlig ikke er læder men vinyl.
Alcantara, som skal behandles mere som stof end læder.

Derfor det læder du ser i bilen er derfor ofte farvet, herefter coated med en pigmentfarve, så du får en ensfarvet kabine, herefter coated med en beskyttelses coating, så det du behandler er egentlig en coating på bilens sæder.

Vi ser ofte, at man ikke altid ønsker at bruge tiden på sin læderkabine, grundet vi er doven eller utålmodige, eller fordi vi er blevet forvirret i den mængde information, som vi kan finde på nettet i forums, webshops m.m.,  der findes uanet meget information om læder, men hvad er rigtig og forkert behandling af læder?

Vi har ofte lært at læder i biler er sensitive naturligt materiale og det behøver speciel pleje, men der er mange former for læder, og læder har udviklet sig til mere behandlet læder over årene, så i dag er læder ikke bare læder, det er behandlet læder.

Rengøring af læder:
Altid støvsug og rengør området du vil behandle.

Rengør altid læderet før du påfører en coating eller conditioner. En beskyttelse holder længere på en ren overflade. 

Vælg den rigtig børste til brug på læder - En læderbørste er ofte mere tilgivende på læderet og den vil ikke mærke læderet. (Her kan vi anbefale Auto Finesse Upholstery Brush eller Chemical Guys Long Bristle Horse Hair Brush). 

Brug en lækker fnugfri mikrofiber klud, ikke baby servietter, vådservietter, almindelige håndklæde af bomuld m.m., det simpelthen for hårdt, bruge en blød korthåret, fnugfri mikrofiber klud (The Rag Company Edgeless 365 eller Creature Edgeless. Du kan også bruge IGL Coatings grønne mikrofiberklude eller Auto Finesse Work Cloth eller Duo Edgeless.)

Nu har du redskaberne, hvilke produkter skal du bruge?

Det hele kommer an på hvor beskidt eller velholdt kabinen er. Har du købt en brugt bil, som aldrig har set skyggen af vedligehold, så kan vi anbefale IGL Coatings Ecoclean Multi, den affedter, det sorte snavs.

IGL Coating Ecoclean Multi før behandlingHar du en medium kabine som bare virkelig trænger, kan vi anbefale IGL Coatings Ecoshine Interior, den kan bruges til hele kabinen men også læder., eller du kan bruge Ecoshine Leather, den både rengør og beskytter.

IGL Ecoclean InteriorEcoshine Leather er også god, hvis du har beskyttet lædersæderne med en keramisk coating og gerne vil vedligeholde sæderne.
Du kan også bruge Auto Finesse serien for læder - Hide. Her har du en læderrens og bagefter en conditioner. Disse gør ikke læderet glat, som nogle produkter gør, det er fremstillet til det moderne læder, som har fået en beskyttelse fra fabrikken.
Til sidst kan vi også anbefale Chemical Guys, de har både til rengøring og beskyttelse samt en quick detailer, der både rengøre og beskytter. Her har vi oplevet at sæderne kan blive noget glatte efter en beskyttelse.

Er en beskyttelse vigtigt, når sæderne nu har fået en beskyttelse fra fabrikken. svaret er kort - Ja. Du skal gerne vedligeholde den beskyttelse for, det gør sæderne lettere at vedligeholde og holde rene, for som du ved på lakken, beskyttelse aftager over tid.

Du kunne også bruge Ecocoat Leather Kit, det er en coating, der beskytter læderet i op til 12 måneder. Du kan bruge det på pigmenteret læder og Vegan læder. En super løsning, der gør vedligeholdelse super nem.

IGL Coatings Ecocoat LeatherSå har vi Vegan læder - Det er mere en vinyl overflade, måske sagt lidt hårdt, falsk læder. Her kan du bruge en mild apc eller en læderrens (Hide Cleanser, Bilt Hamber Surfex opblandet eller IGL Coatings Ecoclean Interior).
For at holden sæderne vedligeholdt, påfør gerne en Keramisk coating og du har den mest optimale beskyttelse til bilens lædersæder.

Til slut har vi Alcantara, det skal behandles anderledes, mere som stof. Derfor anbefaler vi at du bruger Auto Finesse Total med deres Upholstery Brush eller IGL Coatings Interior på overfladen.Et lille trick til at løfte dit Alcantara efter en rengøring er, at bruge en støvsuger, hvor du har en fingers bredde afstand til overfladen og herved suger du bilens  Alcantara på plads, uden støvsugeren røre overfladen.

Auto Finesse - AlcantaraSom beskyttelse til Alcantara kan du bruge IGL Coatings Ecocoat Fabric (som også kan bruges på stofsæder).Hvordan rengøre man rat, håndbremse m.m. der også har læder.
Her kan du bruge Auto Finesse Total eller IGL Coatings Ecoclean Interior sammen med en god mikrofiber klud.

AF læderratNu er du klar til at tackle bilens læder. 

Har du flere spørgsmål, kom ind i butikken eller kontakt os for mere hjælp.