Miljøpåvirkning af traditionel bilvask
SHIFT Waterless Wash er ikke bare et godt og ekstremt effektivt alternativ til en traditionel bilvaskmetode, men det er også langt bedre for miljøet.

Selvfølgelig forstår du allerede, at Shift Waterless Wash bruger nul vand til at rense, give glans og beskytte dit køretøj, ledetråden er i navnet. Men præcis hvor meget vand betyder det, at du kan spare undervejs?

SHIFT har allerede gjort undersøgelsen, så du ikke behøver, og selv de var chokerede over statistikken ...


Sikke et spild!

En gennemsnitlig bilvask hjemme kan bruge mellem 75 og 150 liter frisk, rent vand.
I nogle tilfælde - især når der bruges en almindelig haveslange - har vi set tal for godt 300 liter ... og det er for hver eneste bil!

Ved hjælp af en højtryksrenser af god kvalitet, sænkes vandregningen typisk lidt, men du kommer stadig på et gennemsnit på 75-100 liter ved at vaske en mellemstor bil.

Dette svarer (cirka) til et fuldt badekar, kører en bruser i 20 minutter eller skyller toilettet op til 25 gange.

Det er også værd at huske, at alle disse liter vand ender som snavset spildevand, ofte forurenet med hårde kemiske rengøringsmidler.
Dette spildevand ledes direkte i kloakkerne, ofte gennem et overfladevanddræn (regnvandskloak), der kan forurene floder, vandløb og grundvand.


Kommercielle bilvask altså en vaskehal er ikke meget bedre for planeten.
Selvom mange genbruger og filtrerer op til 60% af det vand, de bruger, bruger de typisk op til 200 liter per bil, hvor mange i gennemsnit vasker mellem 40-100 køretøjer hver eneste dag.
På verdensplan over 2 mia bilvask udføres kommercielt hvert år, og det skaber, som du kan forestille dig, en alvorlig mængde spildevand og et alvorligt problem for planeten.

Det anslås også, at der er op til 15.000 uregulerede ‘håndvask’ steder i øjeblikket, alene i Storbritannien, hvor mange anvender tvangsarbejde, de arbejder og lever under de farligste forhold.
En stor procentdel anvender også drænsystemer, der er uegnede til stærkt forurenet spildevand.

Men den gode nyhed er, at du kan gøre dit for at ændre verden!
Hvis du udskifter din rutine til SHIFT Waterless Wash, selvom det bare er nogle få gange, af dine traditionelle bilvaske i løbet af året,
reducerer du dit bidrag drastisk til skabelse af spildevand og store forurenende stoffer. Herved er du med til at holder vandet rent, og planeten ser ud som den skal.Deltag i revolutionen, foretag skiftet til SHIFT, og vask uden vand, når du kan.