Udførlig Brugervejledning til Ecocoat EZ

IGL Coatings Ecocoat EZ - Vejledning

November 04, 2021

Coating med Graphene

IGLs seneste graphene forstærkede coating - Ecocoat EZ. Den er perfekt som en begynder coating til bilentusiaster og de erfarne professionelle, der ønsker en høj glans, ultra holdbar og multifunktionel coating! Nysgerrig?Før jeg påfører en coating
EZ er god for både nye og erfarne installatører. Men før du begynder, er her et par gode råd.

At påføre en coating EFTER lakken er blevet poleret, er absolut en af de bedste måder, at beskytte og vedligeholde den perfekte korrektion, du som installatører eller bilpleje entusiast har brugt utallige timer på. En coating beskytter og får det bedste frem på en korrigeret og poleret overflade.

Før du påfører EZ, skal du sikre dig, at alle overflader er rene og fri for forurenende stoffer såsom fedt eller pletter.

Vi anbefaler, at bruge et dekontamineringsmiddel, Ecoclean Iron (for at fjerne eventuelle jern partikler) og Ecoclean Wash (for at fjerne snavs, fedt eller olier). Til meget snavsede overflader kan du tilføje et sprøjt af Ecoclean Multi i din vaske for at øge rengørings effekten.

Efter vask skal du sørge for, at overfladen er TØR!
Brug en blæser til at blæse vandet af, som kan være skjult i sprækker og revner, tør overskydende vand af. Hvis du coater køretøjets fælge, skal du sørge for, at de også er helt rene.

Forbered overfladen med Ecoclean Precoat, og nu er du klar til at påføre en coating!

Hvilke overflader kan du påføre en coating

Hvis du kender IGL Coatings, har du sikkert hørt dem sige, at den er anvendelig på en række forskellige overflader, herunder glas og lak. Deres administrerende direktør delte dog også for nylig, at EZ endnu ikke er klar til plastik og trim.
- Kun lak, fælge, metal og glas.Temperaturen for at påføre en coating - EZ

En faktor for at opnå en god påføring af keramisk coating, som du bør huske på, er temperaturen. DET ER helt klart en BETYDNING! Keramisk coating kan være en smule kræsen, da det kræver en vis temperatur for, at blive påført. Uanset om du er ny eller en erfaren professionel, er det altid god praksis med ethvert nyt produkt; Foretag en test påføring på et lille område, så du kender “Flash time” altså ventetiden for din coating skal fordampe, så du kan aftørre den, samt hvornår man skal aftørre er vigtigt før du faktisk starter påføringen.

Hvorfor skal man gøre sig selv den tjeneste?
En række årsager er, fugtighed, de omgivende temperaturer, UV, IR og endda overflade temperatur, spiller en rolle i; Hvor hurtig coatningen fordamper, hærdetider og endda poleringstider.EZ fungerer godt som en påfør/Aftør; og det at arbejder i små områder ad gangen. IGL Coatings anbefaler, at arbejde inden for en omgivelsestemperatur på mellem 20-26°C! Overflade Temperatur bør ikke være varm at røre ved, det vil sige, bilens overflade skal være kold, så den ikke har stået i solen og blevet opvarmet. Da EZ er en formel med lav opløsning, specielt designet til en hurtig påføring, kan det at arbejde på større områder få det til at fordampe og hærde hurtigere end, før du er i stand til at aftørre og få coatingen i jævn. Derfor er kodeordet når du påfører EZ at arbejde i små områder og ikke store områder.

For tidlig hærdning eller fordampning er bestemt ikke noget, vi anbefaler for, det gør arbejdet bliver svære og oplevelsen dårligere.

Men hvad hvis det skulle ske?
Hvis EZ har fordampet, før du er i stand til at aftørre, prøv først at genaktivere EZ med at påføre mere EZ på en påføringsklud for at genaktivere coatingen. Når den er genaktiveret, aftør med en mikrofiberklud for at få den ensartet og jævn. Hvis coatningen ikke kan genaktiveres med EZ, anbefales det at bruge en smule Ecoclean Multi på en fugtig klud for at udjævne eller fjerne EZ. Det burde gøre tricket.

Kan jeg påføre Ecocoat EZ ved temperaturer over 41°C?
Desværre ikke, når temperaturer er høje eller man udsætter køretøjet for direkte sollys, vil det skabe problemer. Derfor er det ikke anbefalet!Skal jeg passe, når jeg påfører EZ?
Altid, sikkerhed først!
Du behøver ikke en hazmat-dragt, men det anbefales altid at bære handsker (medfølger i dit sæt) og åndedrætsværn, når du håndterer coatings. Dette reducerer eventuelle sundheds risici (fordi du er vigtig!) eller utilsigtet indånding af kemikalier.

Hvornår kan jeg vaske min bil, efter den har fået påført en keramisk coating?

Vask din bil efter hærdning – hvilket tager mellem 3-5 dage.

Rengør og vask med en udvendig shampoo som har en neutral pH efter 3 dage (gerne 5 dage for at være sikker!). Det anbefales at bruge en PH neutral shampoo, specielt designet til keramisk coating. (Ecoclean Wash er IGL Coatings foretrukne formel med lavt skum til dette).

Men hvad nu hvis bilen bliver snavset før coatingen er hærdet? Kan jeg vaske min bil, før den hærder? Absolut ikke! Hold den ren kun med vand og en hurtig aftørring med en ren vaskehandske eller klud for at forhindre vand pletter. Undgå vandkontakt i mindst 1-4 timer efter påføring – jo længere jo bedre!

Hvor skal jeg påføre en keramisk coating som EZ?

Påfør en keramiske coating, herunder Ecocoat EZ, i et støvfattigt, temperatur kontrolleret miljø med god luft cirkulation.

Hvis påføring sker udendørs, er det bedst at påføre i et skyggefuldt område, uden udsættelse for direkte sollys. Vær dog opmærksom på temperaturudsving, der vil gøre coatingens fordampning uregelmæssig, hvilket kan give frustration under påføringen. Det anbefales at arbejde hurtigt, at tørre på og af (på små områder) med det samme for, at reducere for fordampning.